Sunday, March 25, 2012

sabtu ahad n isnin

Memulai kesibukan hari itu kami memeriahkan halaman bersukanneka berbahagi cenderamata menikmati nasi ayam,kek berbagai cita rasa dan berkongsi rasa suka duka. petangnya disusuli acara Yasinan,pertemuan dgn kawan sepermainan ku mengimbau kenanan waktu kecilku.

Sebelah malamnye dengan rewang untuk majlis pertunangan si rehan cullen .Tangisan si kecil menyentap hatiku menolong mamanye berjaga malam.Bersarapan di pokok sena menikmati lontong sesedap pagi edulfitri. Majlis pertunangan berlangsung dgn ceria alhamdulillah.

Terkedu hatiku mendengar luahan hati adik adik yang selama ini memendam rasa mengundang rasa gundah dihati kerana semua itu diluar jangkawan ku .

Bersantai di pasar ikan sambil bersuai kenal dgn ikan dan sayur bersama damia,wazif dan aliya amat menyeronokkan dan juadah tengahari adalah seperti kata anis dah agak dah bila mak uda balik mesti ,masak lauk ni hahaha gulai lemak cili api ikan ayam.

Menikmati mee bandung di persisiran sungai muar ,menyusuri bandar hilir menikmati keindahan malam di bandar hilir dan kami menghabisi susuran kami di mesjid Tertua di melaka.

Anakanak yang kelaparan melabuhkan diri di mc donald menikmati supper dgn kebingitan muzik .
Anak anakku semuga sari peristiwa ini menjadi kenangan manis buat kita ye.

0 komen:

Post a Comment