Sunday, May 22, 2011

Hujung minggu ini

sudah lama tidak mengintai bertahun tahun kami menambah kesibukan duty harian sehingga situasi telah banyak yang berubah.Anak-anak kecoh menyoal kenapa dan mengapa umi tidak bawa kami ke sini kan tempat ni dekat jer dengan rumah kita. Jawapan dari ku entahlah n so sorry umi dan babe kan selalu banyak kerja. Hujung minggu je bersilih ganti menghantar kakak2 balik hostel.

ptg itu kami menyertai kumpulan besar keluarga hubby.Masingmasing dengan kerenahnya, Riuh rendah anakanak berlarian diselangi dengan rengekan para cucu cucu membuatkan suasana agak kelamkabut. Sebelah malamnye acara seperti biasa acara makan makan dan persembahan family.
Seronok si alin dengan tarian zapinnya, emy n the gang dengan sajak, pakcik family dgn nasyid,intan n anak sedara yg menukar lagu rossa dan akan di jadikan lagu tema keluarga dan seperti biasa anak2ku dengan rangkaian nyanyian,poeim n aku sendiri tekateki keluarga. Bila kami di umumkan pemenang wah bangga gitu.Anakk2ku memang kreatif bab seni.

Acara kemuncak kami ialah menghidupkan malam bersama tuan Haji Ariff.Keheningan malam begitu terasa di celah celah rimba itu. Paginya kami berbasikal dan sebelum balik kami berhasrat akan melawati tempat itu lagi dan yang pastinya akam membawa nadya bersama kerana habby kata tak best tanpa nadya.

Penat yang kami dapat tetapi kepuasan terpancar di wajah kami sambil menikmati cendol di section 11 kami berjanji akan datang lagi,Bukit Cerakah kami akan menjadi tetamu mu lagi di penghujung oktober.

0 komen:

Post a Comment